Odborné články

de.espirit.firstspirit.generate.ContentContext@69cb34ba 17 dubna 2018

EC Aura

EC Aura - ventilátor, který díky svému robustnímu provedení a nízké energetické náročnosti s jednoduchou manipulací nemá v současné době konkurenci. ebm-papst, výrobce ventilátorů a motorů s celosvětovým působením, představuje mobilní ventilátor EC Aura, který byl vyvinut a vyroben v Anglii.

EC Aura

Ventilátor EC Aura je opatřen výkonným EC motorem s integrovanou elektronikou a kompozitovými lopatkami technologie HyBlade®. Vyniká především nízkou energetickou náročností a hlučností, splňuje nejpřísnější normy na ochranu životního prostředí a bezpečnosti provozu. Kvalitu ventilátoru dotváří i údaj o jeho odolnosti vůči vodě a prachu IP54 a minimální životnosti 40.000 provozních hodin. Další důležitou vlastností, kterou majitelé EC Aury ocení je možnost plynulé regulace otáček ventilátoru v rozmezí 10 – 100 %, čímž se dosahuje dalšího výrazného snížení hlučnosti a příkonu ventilátoru.

Proti srovnatelným běžně dostupným řešením s asynchronními motory má EC Aura při nominálních otáčkách o cca. 87% nižší příkon a o 7dB(A) nižší hlučnost, což je dle vnímání lidskými smysly snížení hlučností zhruba o 25%.

EC Aura je opatřena ochranou mřížkou, zabraňující nechtěnému vniknutí cizích předmětů do ventilátoru, a zároveň slouží jako ochrana proti poranění obsluhy ventilátoru. Může tak být umístěn v prostorách s vyšší koncentrací osob bez nutnosti speciálních ochranných bariér. Ventilátor je plně mobilní díky konstrukci s pojezdovými kolečky a úchopnými madly, které jsou součástí polyethylenového rámu. Vyniká nejen svou robustností, ale i příjemným vzhledem. Celková váha přitom nepřekračuje 27kg. Možnost natočení ventilátoru v úhlu -90 až +90° okolo podélné osy nabízí uživatelům maximální komfort při nastavení směru proudění přesně na potřebná místa, jako jsou např. zvýšená podia, schodiště atd. bez nutnosti pracného a neestetického podkládání základny ventilátoru.

EC Aura se nejvíce hodí na větrání, provětrávání, odsávání, vysušování či ochlazování. Ventilátor lze proto využívat v celé řadě aplikací, jako jsou například:

- zajištění přirozeného proudění vzduchu v rozlehlých kancelářích typu openspace

- cirkulace vzduchu a ochlazování uživatelů velkých pártystanů¨

- simulace větru ve fotoateliérech či módních agenturách

- cirkulace vzduchu v tělocvičnách, halách a fittcentrech

- vysušování stěn a podlah při případných vodních haváriích, nebo čerstvých novostavbách zvýšeným vzduchovým prouděním a ofukem a mnoho dalších možností využití.

Výhody:

• Maximální vzduchový výkon 7.250 m3/h

• Váha 27kg

• Robustní polyethylenový rám

• Kompozitované, korozivzdorné lopatky ventilátoru

• Práškovým lakováním ošetřený kolový rám pro snadnější manipulaci

• Plynulá regulace výkonu od 10 – 100%

• Napájení 230 VAC

• Až 180 ° nastavitelný úhel sklonu

• Ochrana motoru IP 54

Německá společnost ebm-papst se zabývá vývojem a výrobou ventilátorů a elektromotorů. Tyto vysoce kvalitní produkty jsou určeny nejen pro průmyslové aplikace, ale domácí použití nebo automobilový průmysl. Síla ebm-papst vychází ze sofistikovaného vývoje, který pružně reaguje na potřeby zákazníků po celém světě a navazuje na něj individuální přístup a péče o své zákazníky. Více jak 10 000 zaměstnanců ebm-papst po celém světě se každý den stará o maximální spokojenost zákazníka.

Kvalita a výkon mobilního ventilátoru EC Aura je zřejmý už jen z jeho technických parametrů. Jedná se o produkt nadnárodní společnosti, která si stojí za svými kvalitami a jejím cílem je maximálně optimalizovat své produkty pro koncové zákazníky. Veškeré mnohaleté zkušenosti jsou tak promítnuty do konečného produktu, jakým je i právě EC Aura. Díky svým vlastnostem a kvalitou se stane pro svého uživatele dokonalým partnerem.

Gabriela Porupková
Phone: +420 544 502 411